De Parelvink

Hip Hergebruikt - Happy Handgemaakt

Parelvink blog: Waarom de naam PARELVINK?

Omdat ik net een ekster ben (gek op alles wat glimt), graag op rommelmarkten rondstruin en bijna alles mooi vind, puilt ons huis uit van de kleurrijke, rare en interessante spulletjes. Als je dan ook nog graag knutselt, verft, naait en handwerkt komt er een dag dat je je vondsten en creaties maar beter kunt gaan verkopen, zodat je kleinkinderen niet midden tussen de opgestapelde oude spulletjes moeten slapen als ze komen logeren. Sinds enkele maanden ga ik, met veel plezier, de markt op met mijn opgeknapte meubeltjes en brocante woonaccesoires. Ook verkoop ik ze via Marktplaats onder de naam DE PARELVINK.

Waarom de naam Parelvink? Marga betekent Parel. Ik vogel graag iets uit en heb nu weer iets afgevinkt op mijn bucketlist, namelijk een ‘eigen winkeltje’. De Parelvink (een niet bestaande diersoort) stel ik me voor als een grote, bonte vogel, die overal pareltjes weet te vinden. En ten slotte: Het woord parelvink doet denken aan de Parlevinker, die vroeger met zijn winkelschip door de vaart voor ons huis voer.

Vaak vragen mensen die bij mijn marktkraam komen: "waar kan ik je vinden?” Daarop had ik tot nu toe geen antwoord, maar vanaf vandaag is de PARELVINK online te vinden! De website is nog in de beginfase, de knoppen werken nog niet allemaal, maar ik bouw langzaam verder en binnenkort vind je hier een groot deel van het assortiment en informatie over markten en verkoopdagen. Ik ben van plan de activiteiten in de toekomst nog uit te breiden met het geven van creatieve workshops en het organiseren van een maandelijkse 'carport-sale'. (Je raad het al: onder de nieuwe carport achter ons huis). Daarover lees je later meer. Ik hoop je hier of op de markt nog vaak tegen te komen.

Een hartelijke groet,
Marga