De Parelvink

Hip Hergebruikt - Happy Handgemaakt

Restjes opgem(h)aakt

Vorige week alle restjes katoen opgem(h)aakt. Resultaat: een tas en twee slingers.

Lees meer

Happy Stones

De Parelvink doet ook mee aan de nieuwe rage: "Happy Stones"! Vandaag zijn 7 steentjes gaan zwerven op de Pieterpadroute richting Sleen. 8 andere steentjes gaan morgen mee naar Zuidlaren, voor een project van het werk: "hoopsteentjes".

Lees meer

Metamorfose

Lees meer

Het resultaat

De petrol servieskast in zijn nieuwe omgeving

Lees meer

Pretty Petrol

Werk in wording

Lees meer

Nieuwe workshops

Bijvoorbeeld: WORKSHOP 'WINDVANGER'

Zin in een uitstapje met (bijv.) je vriendinnen, je team of familie? Voor groepen van 4 tot 12 personen organiseren wij een actieve en creatieve middag. Ontvangst met koffie, daarna samen het bos in, om tijdens de wandeling veren en takken te zoeken, na de (high-)tea aan de slag om met de materialen uit het bos, aangevuld met mooie kralen en accessoires, elk een grote windgong te maken. Kosten circa € 29,- p.p. Datum in overleg. Belangstelling? Mail naar info@parelvink.nl

Lees meer

Ze zijn er weer...

Lees meer

VOOR en NA

Nieuwe look voor een oud badkamer-hangkastje van IKEA

Lees meer

Zomermarkt

Elke woensdagmiddag in juli en augustus staat DE PARELVINK met zelfgemaakte of gepimpte artikelen op de Vakantiemarkt aan de Scheerturfstraat in Schoonoord, 12.00 - 18.00 uur.

Lees meer

Weer veel nieuwe artikelen in de webshop.

Lees meer

Voorjaarsopruiming t/m 31 maart 2017

Lees meer

Nieuws: 1 jaar online

Lees meer

Nieuwjaarswens

Lees meer

Nieuws: Veel parels gevonden!!

Gezellige drukte, goede verkoop en nieuwe aanmeldingen voor de workshops. Wij kijken tevreden terug op een geslaagde dag.

Lees meer

Nieuws: PARELS ZOEKEN - Lentefair op 2e Pinksterdag

16 mei: PARELTJES ZOEKEN
De Parelvink zet de spulletjes buiten!

Op 2e Pinksterdag organiseren we achter ons huis (Hoofdweg 70, Smilde) een kleine lentefair met gezellige activiteiten. Onder de carport verkopen we de brocante meubeltjes en huisraad van onze website tegen speciale marktprijzen. Het assortiment curiosa en prullaria is voor deze dag aangevuld met héél véél manden, boeken, emaille, zink, kisten, speelgoed, serviesgoed, 2e-hands kleding enz. Voor elk wat wils!
Een pottenbakster heeft heksenhoedjes en ander bijzonder keramiek in de aanbieding. Verder zijn er bloembakjes te koop en is er een kraampje voor Newbornlife, met handwerk en babyspulletjes. Graag informeren we je op deze dag ook alvast over de creatieve workshops die in september van start gaan. Maar als je liever direct aan de slag gaat, kun je voor 2 euro een armbandje of houten tekstbordje komen maken. En wie in het zand een parel vindt, mag grabbelen in de schatkist! U / jij bent tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom om even een kijkje te nemen of een (gratis) kopje koffie te halen. Tot ziens op 2e Pinksterdag.

De Parelvink
Brocante - Prullaria - Curiosa - Huisvlijt
♦ www.parelvink.nl ♦ info@parelvink.nl ♦ Hoofdweg 70, Smilde ♦

Lees meer

Parelvink blog: Zelf krijtverf maken

Krijtverf is populair. Logisch, want je kunt met krijtverf snel een meubelstuk of voorwerp een andere look geven. Krijtverf - niet te verwarren met schoolbordverf; dat is iets heel anders, daarover meer in een volgend blog - hecht zich gemakkelijk op bijna alle ondergronden. Gelakt, geverfd of ongeverfd hout, maar ook steen, plastic, glas enz. kun je gemakkelijk oververven, zonder vooraf te schuren. Alleen even ontvetten, bij voorkeur met St. Marc, maar heet water met een drupje afwasmiddel werkt ook prima. Afspoelen met water en vooral goed laten drogen voor je begint te verven. Goed, misschien wist je dit allemaal al over krijtverf? Maar wist je ook dat je krijtverf heel gemakkelijk en goedkoop zélf kunt maken? Lees hier hoe ik dat doe.

Lees meer

Parelvink Blog: Voor en na

Ik vond dit sierlijke tafeltje in de originele staat (donker hout) ook erg mooi, maar hij was nogal beschadigd, dus besloot ik toch hem een likje verf te geven. Glanzend wit dit keer; heel wat anders dan de krijtverf, die ik meestal gebruik. Wel lastiger verven met die hoogglans, hoor. Je moet steeds een dag wachten tot er weer een laag droog is. Als finishing touch een mooi sjabloom erop en een laagje vernis als bescherming. En het resultaat mag er zijn. Het wordt nog moeilijk afscheid nemen, maar ik heb hem toch maar in de website en op Marktplaats gezet.  

Lees meer

Parelvink Blog: Werk in wording

Ik ben bezig met een bijpassend voetbank bij de ouderwetse stoel. Binnenkort komt hij op de site.

Lees meer

Parelvink blog: Waarom de naam PARELVINK?

Vandaag ben ik begonnen met het bouwen van een website voor de Parelvink

Lees meer